17 Aralık 2013 Salı


 ' YARINA GÜVENLE                                            BAKABİLMELİYİZ '
                                                                           














         CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ABDULLAH GÜL
                                            VE 
                         CHP GENEL BAŞKANI
                                          SAYIN
                           KEMAL KILIÇDAROĞLU






                         CHP GENEL BAŞKANI
                                   SAYIN 
                       KEMAL KILIÇDAROĞLU
                                       VE 
                       CHP KAYSERİ İL BAŞKANI
                             SAYIN
                         MUSTAFA AYAN


                      CHP KAYSERİ KADIN KOLLARI
                                    İL BAŞKANI
                                       SAYIN
                              KIVILCIM AKDAĞ










                KAYSERİNİN YEŞİLHİSAR İLÇESİ                       
                                                                                                          
NEDEN KALKINAMAYIŞINI SORGULAYAN İLÇE YEŞİLHİSARDA, CUMHURİYET HALK

PARTİSİ İLÇE BAŞKANI SALİM KOCAOĞLU , İLÇE SEKRETERİ LATİF DEĞİRMENCİ


VE İDARİ MALİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI AHMET TUZAK KAYSERİ DENİZ 


POSTASI GAZETESİNİN KONUĞU OLDULAR. İLÇE YÖNETİCİLERİ SORULARIMIZA


İÇTENLİKLE YANIT VERMEKTEN KAÇINMADILAR.













                    
                    CHP YEŞİLHİSAR İLÇE BAŞKANI
                                        SAYIN
                              SALİM KOCAOĞLU 

Yeşilhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak 2008 yılından beri ilçe Başkanı olarak görev yapmaktayım.
         Bu dönem içerisinde Halk ile ilişkiler hususunda yönetimimiz tarafından son derece titiz davranılmış, partimizin çalışmaları halk tarafından benimsenmiş yönetimimize olan güven ve itimat sağlanmıştır.
            İlçemiz sorunları ile yakından ilgilenilmiş ilgili kurum ve kuruluşlar ile sıkı ilişkiler içerisinde bulunulmuş ve bu dönem içerisinde başarı en üst seviyelere kadar çıkartılmıştır


                                               
                       CHP YEŞİLHİSAR İLÇE SEKRETERİ
                                              SAYIN 
                                 LATİF DEĞİRMENCİ


          İlçe sekreteri olarak 2008 yılından beri görev yapmaktayım. Partimizin işlemleri parti yönetiminin bilgisi dâhilinde tarafımdan yapılmakta dijital ortamdaki işlemler tarafımdan yapılmakta ve partimizin ilçemizin kalkınması yönündeki düşünce ve davranışları topluma yansıtılmakta ve yönetimimizin başarısı yönünde hareket etmekteyiz.


                   
                            CHP YEŞİLHİSAR İDARİ VE MALİ İŞLER

                            BAŞKAN YARDIMCISI
                                          SAYIN
                                  AHMET TUZAK

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetiminde 2008 yılından beri aktif olarak görev yapmaktayız bu dönem içerisinde partimizin hesap işlemleri ve idari işlemleri tarafımızdan yapılmış yönetim olarak başarı yakalanmış Cumhuriyet Halk Partisinin yönetim olarak halk tarafından takdiri toplanmış ve başarı yakalanmıştır.







 SAYIN BAŞKAN  PARTİNİZİ TANITIRMISINIZ?


            1-Cumhuriyet Halk Pastisi ideolojisi ve fikri Sosyal Adaletin sağlandığı, hukuksal eşitliğin ve fırsat eşitliğine dayalı hakça paylaşmanın sağlandığı birlik ve kardeşliğin ön planda tutulduğu gerçek adaletin sağlandığı Halkın yönetimde tam yetkili olduğu bir anlayış düşüncesi ve felsefesidir.











 


SİYASET NEDİR?

 Halk için Halkın çıkar ve menfaatlerini ön planda tutan o ülkede yaşayan insanların huzur ve refahını sağlayan eşit paylaşımı düşünen bir sistemdir.















SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINDA OLMASI GEREKEN                                 ÖZELLİKLER NELERDİR?

            Halkın sorunları ile ilgilenen liderlik vasfı bulunan sosyal ilişkilerden etkin halk ile iç içe olan kişisel sorunlarından arınmış toplumun kabul ettiği ve benimsediği bir kişiliğe sahip olması gerekir.


















 PARTİNİZ İL TEŞKİLATI VE İLÇE TEŞKİLATININ YAPTIKLARI YA DA   YAPMAK İSTEDİKLERİ İLE İLGİLENİYORMU?

           
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi İlçe teşkilatı ve İl teşkilatının yapmış olduğu çalışmalar ile bire bir ilgilenmekte gerektiğinde görsel ve yazılı şekilde iletişim kurmakta ve yapılması gereken çalışmalar ile ilğili olarak koordineli ve uyum içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.



























 SİYASİ PARTİNİN YOĞUNLUĞU SEÇİMEMİ ENDEKSLİDİR?

            Mantıksal olarak bakıldığı zaman bu konunun kesinlikle seçim dönemlerine endeksli olmaması gerekmektedir. Ancak Türkiye’deki siyaset bu günkü toplum anlayışı olduğu müddetçe maalesef seçime endeksli bir duruma getirilmiştir.
            Türk toplumu yaşam sıkıntıları nedeni ile kendi başına bırakılmış siyasiler tarafından sadece seçim dönemlerinde hatırlanan bu dönemler dışında pek de siyasetçilerin aklına gelmeyen bir yapı içerisindedir. Bu durumun değişmesi gerekir. Ancak toplum olarak hesap sorma gibi bir alışkanlığımız olmadığı için geçmişi çok kısa sürede unutan esen bir rüzgârın şiddetine kapılarak sürüklenen bir toplum yapımız söz konusudur. Bu nedenle de siyasi partilerdeki çalışmalar özellikle seçim dönemlerinde daha fazla olmakta diğer dönemlerde pasifize bir şekilde yürütülmektedir.


            Cumhuriyet Halk Partisi olarak son 2 yıldan bu yana partimiz bu tabuları yıkmaya ve hemen seçim olacakmış gibi çalışmalarına devam etmektedir. Bunu tüm siyasi partilerin yapması gerekmektedir.








 GENÇLİK KOLLARI VE KADIN KOLLARI DAHA AKTİF OLAMAZMI?

            Bu husus sadece bizim partimizde değil bütün siyasi partilerin bir sorunu durumundadır. Gençliği ve kadınları teşvik edecek onların önünü açacak geleceğe güvenle bakacak ortamların yaratılması gerekmektedir.

            Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hususlarda gerekli adımlar atılmış zeminler oluşturulmuş ve çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar neticesinde kendi hakkını arayan sesini duyuran istediğini alabilen bir gençlik ve kadın kollarının oluşturulması çalışmalarını büyük bir gayret içerisinde devam edilmektedir. Bunu başaracağımıza da ilçe teşkilatı olarak kesin gözü ile bakmaktayız









İLÇE TEŞKİLATLARININ YENİDEN YAPILANMASI HUSUSUNDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

  Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak 4 yıla yakın bir süreden beri bu çalışmalarımız bütün hızı ile devam etmekte olup geleceğe güvenle bakan ne yaptığını bilen İl Başkanlığı ve  Genel merkez ile koordineli olarak çalışan halk ile iç içe olan onların sorunlarını dinleyerek ilgili birimlere aktaran ve sonucunu takip eden bir yönetim oluşturmuş bulunmaktayız. Bu durumun bütün partilerde olması gerektiği kanaat ve düşüncesi içerisindeyiz.
























SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANI OLARAK SİZÇE İLÇEMİZ NEDEN KALKINAMIYOR?

Bu hususta birçok konu dile getirilebilir ancak ana sebepleri belirtecek olursak

a) Öncelikle ilçemize mutlak suretle istihdam yaratacak iş alanlarının açılması gerekmektedir.

b)    İlçemiz yıllık ortalama 400 e yakın göç vermektedir. Bu göçün önlenmesi için (a) bendindeki şartların oluşturulması gerekmektedir.

c)  İlçe Merkezi ile köylerin (mahallelerin) ticari faaliyetlerinin canlandırılması sosyal barışın sağlanması gerekmektedir.

d)  Sosyal aktivitelerin arttırılması toplumu bir araya getirecek şartların oluşturulması zorunluluğu vardır.

e)  Kurumlar ile halk arasındaki uçurumun kaldırılması kurum amir ve memurlarının bu halk için var olduğu hususunun bilinmesi halk tarafından da kurum çalışanlarının kendileri için var olduğu bilincinin anlatılması gerekir.

f)     Yerel Yönetim olan belediye tarafından halkın huzur ve güven içerisinde yaşayacağı ortamların oluşturulması halkın Belediye yöneticilerinin huzur ve rahatı için çalıştığına ilişkin güven ve itimat ortamının yaratılması gerekir.

g)  Çiftçinin üretime olan katkı payının arttırılması hususunda çalışmalar yapılmalıdır.


h) 
 Esnafımızın yarınına güvenle bakacağı bu gün siftah edecek miyim etmeyecek miyim düşüncesinin ortadan kaldırılması gereklidir.
























 SİYASİ PARTİ İLÇE BAŞKANI İLE MÜLKİ AMİR ARASINDA NASIL BİR İLETİMİŞ OLMALIDIR?



-İlçenin Her tür sorunları ile ilğili olarak diyalog içerisinde bulunmalı sorunların çözümü için sürekli olarak istişare yapmalıdır. Bunun sağlanabilmesi için öncelikle mülki amirin halk arasına girmesi onların sorunlarını dinlemesi siyasi partiler aracılığı ile bunlara çözüm araması gerekir. Mülki amirin siyasi görüş ve düşüncesi olmamalı çalıştığı ilçenin sorunlarını her siyasi parti yönetimi ile paylaşarak çözmelidir. Ancak bu güne kadar mülki amir ile bu tür bir iletişim kurulamamış mülki amir tarafından çözüm hususunda partimizden bu güne kadar her hanği bir görüş yada öneri alınmamıştır.























SİYASİ PARTİ İLE YEREL YÖNETİM ARASINDAKİ İLİŞKİ           NASIL OLMALIDIR?

Yine aynı şekilde yerel yöneticilerin (Belediye) tüm siyasi partiler ile sıkı ilişki içerisinde olması halkın problemleri ile ilgili bilgileri yönetimlerden alması onların görüşlerine başvurması diyalog içerisinde sorunları çözmesi gerekir. Ancak burada da durum aynıdır. Belediye başkanı her şeyi ben bilirim düşüncesi içerisinde davranmakta ve bu güne kadar partimiz ile hiçbir görüş alış verişinde                             bulunmamıştır.
























 SİYASİ PARTİLERİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE İLÇEDEKİ SİYASİ PARTİLER İLE İLİŞKİLERİ NASIL OLMALIDIR?



Yukarıda her iki sorudaki sorun ve problemler bu kuruluşlar içinde geçerli durumdadır. Maalesef iletişimsizlik ve her şeyi ben bilirim düşüncesinden dolayı halkın sorunları dile getirilememekte sorunlar sürekli olarak ötelenmektedir. Bunun çözümü diyalog ve iletişimden geçmektedir ki bu da bu güne kadar hiçbir zaman gerçekleşmemiştir. Zira Yöneticiler tarafından bu durum hep göz ardı edilmiş idareciler siyasi partiler ile görüşmeyi görüş alışverişinde bulunmayı yapmak ve ilerletmekten adeta çekinir hale getirilmiştir. Buna idareci ve yöneticilerin yetersiz olduklarını ortaya koymaktadır ki bu ülkemizin bir gerçeğidir.




                        YEŞİLHİSAR ŞEKERPARESİ








11ARALIK 2012 TARİHİNDE KAYSERİ DENİZ POSTASI 
GAZETESİNDE YAYINLANDI.
  

RÖPORTAJ VE HAZIRLAYAN 

LEMAN ÖZDİLEK














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder