21 Ocak 2014 Salı

KAYSERİNİN 
YEŞİLHİSAR
 İLÇESİ



                     
          









YEŞİLHİSAR ESNAF VE 
SANATKARLAR 
ODASI BAŞKANI
 SAYIN 
FARUK ALICININ 
KAYSERİ DENİZ POSTASI
 GAZETESİNDE YAYINLANAN 
RÖPORTAJINDAN ALINTI


Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak ilçemiz

 neden kalkınmasını sağlayamıyor sizce?


Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak kalkınamayışımızın baş nedeni bence birbirimize olan güven eksikliği diyebilirim. Kimsenin kimseye güveni ve itimadı yok. Uzun süreli bir ortaklığa şahit olan var mı acaba. Öncelikle Yeşilhisarlı olarak birbirimizi severek, güvenerek işe başlamamız lazım.

    Her şeyi ile güzel cennet Yeşilhisar’ımızın yıllardan beri adeta kanayan yarası ve toplumsal huzurunu bozan en büyük etken olan sözde siyasal bölünmüşlüğün ve kamplaşmanın artık Yeşilhisar’ın ve Yeşilhisarlının gündeminden tamamen çıkarılması bizlerin olduğu kadar, siz hemşerilerimizin de ortak düşüncesi olduğu kanaatindeyiz.


    Yeşilhisar’ımızın tüm güzelliklerine rağmen böylesine sebepsiz ve mesnetsiz bir nedenle insanların bölünmüş gibi görünmesi son derece acı bir gerçektir. Nedenini dahi bilmeden birbirlerine yan gözle bakar hale gelmeleri, bizleri ve tüm hemşerilerimizin ortak huzursuzluğu olmaktadır. 

Bizler Yeşilhisar’a ve sizlere hizmet etmek üzere Yeşilhisar içinde ve Yeşilhisar dışında yaşayan memleket evlatları olarak Yeşilhisar’ımızın birlik ve beraberliğini sağlamak için çalışmalar yapmak üzere ‘’DOSTLUK, BİRLİK ve BERABERLİĞE ÇAĞRI’’ adı altında bir platform oluşturma çabası, gayreti ve düşüncesindeyiz. 
Çok sevdiğimiz Yeşilhisar’ımızın içinde bulunduğu sorun ve sıkıntılara çare bulmak ve çözümler üretmek konusunda gerek yetkililer olsun gerekse sivil toplum kuruluşları olarak herkes kendisini sorumlu görmeleri son derece gereklidir

Artık bundan böyle hepimiz Yeşilhisar’ımızın sorunlarının giderilmesi ve ihtiyaçlarının tespit ve temin edilebilmesi konusunda tek yürek, tek vücut olarak hareket edilebilmelidir. Yeşilhisar’ın dertlerine ve sorunlarına çare bulma görevi yerine getirilirken tek bir şeyden taviz verilmemelidir. Bu da Yeşilhisar insanının DOSTLUK  BİRLİK ve BERABERLİĞİ’dir. 
Yeşilhisar insanı yıllardır bir politik kısır döngünün adeta esiri haline getirilmiş ve bunun sonucunda oluşan sözde bölünmeler insanlarımızı birbirine daha soğuk bakar hale getirmiştir. Bunun sonucu olarak da yıllardan beri toplumsal birliğin sağlanması konusunda yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Hangi akla ve hangi mantığa 
hizmet ettiği belli olmayan bu toplumsal yapı bizleri olduğu kadar tüm hemşerilerimizi de son derece rahatsız etmekte ve hepimizi üzmektedir. 
Yeşilhisar gündemini devamlı olarak meşgul eden bu kısır döngü sonucunda; memleket meseleleri ve insanlarımızın dertleri ve sorunları adeta gündem dışına ve ikinci plana itilmiş bir durum sergilemektedir.

Yıllardır devam eden bu ne olduğu belli olmayan sözde siyasi çekişmelerin, memleketimizin toplumsal ve ekonomik yapısına verdiği zararı hepimiz görmekteyiz. Eğer bu memlekette sonsuza kadar huzur içinde yaşayacaksak, bu olumsuz gidişe     ‘’ DUR’’ denmesi gerekli ve zaruridir.


İşte kendisini sorumlu bilenler olarak bizler bu yaraya kangren olmadan neşter vurmayı görev bilmeliyiz. 
Geçmişten bu yana gördük ki bu tür kısır çekişmelerin bizlere hiçbir yararı olmamıştır, olmamaktadır, olmayacaktır. Bizler memleketimiz için son derece zararlı olan bu anlayışın, toplumsal birlik ve beraberliğimizi bozması nedeniyle; Yeşilhisar’ımıza ve bizlere hiçbir yararı olmayan bu anlayışın artık Yeşilhisar’ın gündeminden düşürülmesi gerekmektedir. 

Arazi yapısı, su kaynakları, ulaşım imkânları ve genç insan yapısı gibi birçok olumlu yanı olan, gelişmeye, kalkınmaya ve büyümeye aday güzel ilçemizin bir an önce sağlanacak toplumsal birlik ve beraberliğin sonucunda layık olduğu yere gelmemesi için artık hiçbir neden bulunmamaktadır. 
Öyle ise; sorun belli olduğuna göre, çözüm de bulunmuş demektir.
 
Sorun; ‘’SEN-BEN KAVGASI’’ dır.
Sorun; ‘’ASILSIZ DEDİKODULAR’’ ın açtığı yaralardır.
Sorun; ‘’NEDENİ BELLİ OLMAYAN KÖRDÖĞÜŞÜ’’ dür.
Sorun; ‘’NE OLDUĞU ve NEYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ OLMAYAN KISIR ÇEKİŞMELER’’ dir
Sorun; ‘’TOPLUMSAL CEHALET’’ tir.
Sorun; ‘’İŞSİZLİK, FAKİRLİK’’ tir 

Çözüm; ‘’BİRLİK ve BERABERLİK’’ tir
Çözüm; ‘’DİYALOG’’ tur.
Çözüm; ‘’KARŞILIKLI ANLAYIŞ’’ tır.
Çözüm; ‘’HOŞGÖRÜ’’ dür.
Çözüm; ‘’DOSTLUK ve KARDEŞLİK’’ tir.

Çözüm; ‘’BİRBİRİMİZİ SEVMEMİZ ve SAYMAMIZ’’ dır en başta.


Zira başarının anahtarı önce birbirimizi samimiyetle sevmekle başlar.    
Dert belli, deva bellidir. Böyle olunca; ortada çözülemeyecek, halledilemeyecek dert ve sorun kalmamış demektir. Bu bize göre halledilemeyecek, yapılamayacak ve başarılamayacak bir konu olmamalıdır. 

Öyle ise; Bizlere, bu memleketin dertlerine ve sorunlarına çözümler üretmek üzere her türlü gerektiğinde maddi ve manevi desteği vererek, hep birlikte bu işin üstesinden gelineceğine inanmalıyız. Hep beraber taşın altına elimizi sokarak Yeşilhisar’ımızın sorunlarına çözüm bulmak görevi hepimize ait olmalıdır. 
Birlikten alacağımız güce güvenerek diyoruz ki; Bundan böyle Yeşilhisar’ı seven ve yürekten Yeşilhisarlıyım diyen herkesin bugüne kadar her ne sebeple olursa olsun, birbirinizle olan ilişkilerinizde bilerek, bilmeyerek, kasten veya kaza ile olan dargınlık ve kırgınlıkları unutmaya ve üzerini küllemeye davet ediyor olmalıyız 
Temel düşüncemizi ortak aklı kullanarak;
—Yeşilhisar’ı seviyor ve yaşanabilir bir memleket olmasını istiyorsak, 
—Yeşilhisar’ın toplumsal birlik ve beraberliğinin sağlanmasını samimi olarak ve gönülden arzu ediyorsak, 
—Yeşilhisar’ın sosyal ve ekonomik gelişmesi konusunda özlem duyuyorsak, 
—Yeşilhisar gençliğini sokaklardan, kahvehane köşelerinden kurtarıp hepsini iş güç sahibi yapmayı ve geleceğini düşünüyorsak, 
Bu ortak aklın çağrısına mutlaka kulak veren herkesi memleketimiz için son derece büyük önem arz eden bu konularda herkesi destek olmaya ve güç vermeye davet etmeliyiz. Yeşilhisarlıyım ve Yeşilhisar’da yaşıyorum, burasının ekmeğini yiyor, suyunu içiyorum diyen herkesin bu çağrıya destek ve güç vereceğine olan inancımızın da tam olduğunu belirtmek isteriz. 
Bu inanç ve düşünce etrafında yola çıkıp, başarıyı hedeflemeli ve başarmalıyız. Çünkü Yeşilhisar ve Yeşilhisarlının kurtuluşu bundadır. Birlikten, beraberlikten ve toplumsal barıştan hiç kimseye zarar gelmemiştir. Kalkınmaya ve gelişmeye giden yol ‘’TOPLUMSAL BARIŞ’’ ve ‘’HUZUR ORTAMI’’ ndan geçmektedir

Toplumsal barış ve huzur ortamının sağlanmasında tüm hemşerilerin ortak akla destek olmaları ve güç vermeleri en önemli unsurdur. Bu irade ve toplum gücü olduğu sürece çözülemeyecek sorun, aşılamayacak güçlük yoktur. Oluşturulacak güç ile birlikte uyarı, dilek ve temennilere de açık olunmalıdır. Verilen güç gücümüz, sevgiler ışığımız olmalıdır. Bunlar esirgenmezse başarı mutlak olacaktır. 
Her şey Yeşilhisar’ın gelişmesi, kalkınması ve layık olduğu yere gelebilmesi içindir. Bizler sizlerden alacağımız bütün gücümüzü sadece ve sadece Yeşilhisar’ın gelişmesi, kalkınması ve sorunların çözülmesi konusunda gösterilecektir. Bunun dışında hepimiz Yeşilhisarlı olmanın şerefiyle yetinip daima sizler gibi sade bir Yeşilhisarlı olarak yaşantımıza devam edeceğiz.  

Ayrıca bundan böyle ilçemizin yapılan ve yapılması elzem olan sosyal etkinlik, festival, toplantı gibi oluşumlar da, bu oluşturulacak platform tarafından düzenlenecek ve insanımızı kaynaştırmada ki rolü nedeniyle her yıl geliştirerek sürdürülmesi zaruridir. 
Tüm bu iyi niyetli girişimlere ve fedakârlıklara rağmen, hala bu memleketin birlik ve beraberliğini bozmaya, baltalamaya çalışan her türden kişi ve faaliyet bu birlik tarafından bertaraf edilecek ve bu tür girişimde bulunanlar gerekirse toplum dışına itilerek iyi ve kötü gününde dahi yanında olunmamalıdır. Bu yolda hiç kimseye taviz yoktur, çünkü konunun son derece ciddi bir mesele olduğu ortadadır. O nedenle tüm hemşerilerimizi bundan böyle ilişkilerini daha hoşgörülü, içten ve sevecen olarak sürdürmeye, özellikle sohbet ve konuşmalarında politik çekişmeye meydan vermeyecek tarzda, daha dikkatli olmalıdır. 
İnanç ve kararlılıkla çıkılacak bu yolda Cenab-ı Hak bizlerden yardımını esirgemeyecektir. Çünkü inancımız ‘’BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR’’ doğrultusundadır. Biliyoruz ki; yolumuz doğru, niyetimiz salihtir. İnançla çıkılan yolda başarının mutlak olacağı düşüncesiyle oluşturulacak platformumuzun Yeşilhisar’ın huzuru, barışı birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileriz.   


Bu sorunların çözümünde bizler Yeşilhisar’da veya İlçemiz dışında yaşayanlar olarak bir şeyler yapabilmek amacıyla, bir kampanya başlatılması kararının alınmasının gerekliliğine son derece inanmaktayız. Bu kampanyanın ruhu, merhum hemşerimiz hayırsever işadamı Kadir HAS’ın, bir hayır işinin açılış töreni için Kayseri’ye geldiğinde söylediği sözü düsturumuz olmalıdır. Ne demişti merhum Kadir HAS; “Biz buraya yaptığımız hayırlar nedeniyle övünmeye değil, bu topraklara olan borcumuz nedeniyle ödeşmeye geldik” demiştir.
     Bizimde Yeşilhisar’ımıza olan borcumuz nedeniyle, ödeşme zamanıdır.
    Yeşilhisar’a gönül verenlerin katkısı ve desteği için teşekkür eder, en kısa sürede bu yapılanmaya gerek yetkililer gerek sivil toplum kuruluşları ve ilçenin önde gelen şahsiyetlerinin desteğini ve katkısını bekliyoruz.


                    HAZIRLAYAN LEMAN ÖZDİLEK                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder