19 Mart 2015 Perşembe

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI PROF.DR. MUSTAFA ALKAN

MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr Kayseri MHP İl Teşkilatından Basın Toplantısı Düzenledi.
Prof. Dr. Mustafa Alkan Kayseri MHP aday adayı olarak başvurusunu yaptığını ifade etti ve Basın Mensuplarına şu açıklamalarda bulundu.

Kayseri MHP İl Teşkilatından Basın Toplantısı yapan Prof. Dr. Mustafa Alkan Kayseri MHP aday adayı olarak başvurusunu yaptığını ifade etti ve Basın Mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:
“Sn. Basın Mensupları 25. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı olmak üzere 13 Mart Cuma günü itibariyle başvurumu yapmış bulunmaktayım. Bu sürecin partimize kayserimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. Yılı. Bu vesileyle Başta Çanakkale olmak üzere Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını gazilerimizi de rahmetle anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. 
Bu günün anlam ve önemine istinaden ülkemizin geldiği noktayı kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Son yıllarda Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını itibarsızlaştırmak isteyenlere. Adını, Andını silip yok etmek isteyenlere T.C. leri kaldıranlara ve onlara yıllardır kayıtsız şartsız destek verenlere birkaç hususu hatırlatmak istiyorum. 
Cumhuriyeti kuranlar millet fakru zaruret içinde iken, içeriden dışarıdan kuşatılmış iken, yedi düvel yedi taraftan saldırmış iken, Çanakkale başta olmak üzere yedi cephede savaşarak, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi Sunni bir olup birlik olup kanlarını karıştırarak canlarını bu topraklara vermişler ve Anadolu’yu bizlere vatan kılmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini yeniden ayağa kaldırıp tarihteki şanlı yerine oturtmuşlardır.
O gün Onlar olmasa ve bu şanlı mücadele verilmese idi. Çanakkale de binlerce şehit düşmese idi. Acaba bugün oturduğunuz saraylarda saltanat sürmeniz mümkün olabilecekmiydi? Bu ezanlar okunabilecek ve bu bayrak böyle dalgalanabilecekmiydi? Kaldırmayı bile düşündüğünüz bu istiklal marşı böyle gür sesle söylenebilecekmiydi? 
Bu gün gelinen noktada ise, başta şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, onunla aynı yolda yürüyenler bu milleti Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sunni diye böldüler parçaladılar. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Türkiye’yi iç savaşın eşiğine getirdiler. Onların kanlarıyla canlarıyla kurdukları vatan toprakların böldüler parçaladılar. Emanet ettikleri vatana dahi sahip çıkamadılar. Ecdat mezarlarını dahi koruyamadılar. 
Cumhuriyetin bütün kurumlarını ve kazanımlarını müstevlilerin emelleri ve kendi emelleri doğrultusunda hallettiler. Kahraman Türk Ordusunu güçsüzleştirip, itibarsızlaştırıp, onun komutanlarını terörist başı ilan ettiler. 
Gelinen noktada; Ordu ortada, Yargı ortada, Adalet ortada, Eğitim ortada, Ekonomi ortada, dolar ortada, borçlar ortada, işsizlik ortada, Dışişleri ortada, İçişleri ortada, MİT ortada, Emniyet ortada, İstihbarat ortada, Kozmik oda ortada, açılım ortada, güney doğu ortada, iç güvenlik orta da dış güvenlik ortada. Ortada olmayan ne varsa o da kaybolmada ve yok olmada.
Daha da saymak gerekir ise, Avrupa Birliği Hayali ortada, Orta doğu ortada, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Ürdün ve diğerleri ortada. Allahtan Türk Dünyasına el atmadılar. Çünkü Türklükleri ortada, milliyetleri ortada, milliyet problemleri ortada, mensubiyet problemleri ortada.
Cumhuriyeti kuranlar yaptı bunlar sattı. Bankaların %80 yabancılarda, Enerjinin %70 yabancılarda, İletişimin %80 Yabancılarda, Turizmin %75 yabancılarda diğerlerinin de yarısından fazlası yabancılarda. 66 Milyar dolarlık özelleştirmenin çoğu yandaşlarda, çok az kalanı da aç bıraktıkları, issiz bıraktıkları garip gurabave fakir fukaralarda. 
Keşke bunlarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun yol arkadaşlarının ufkunun, bilgisinin, cesaretinin, samimiyetinin, kahramanlığının, vatanperverliğinin, milletperverliğinin, devlet adamlığının yüzde biri olsaydı. Keşke Atatürk ve onun yol arkadaşlarınıneserlerine sahip çıkabilselerdi, keşke yağmurda ıslanmak yerine, onuncu yıl marşını söyleyebilselerdi. Söyletebilselerdi. Millet olma, devlet olma, vatan topraklarını koruma şuuruna sahip olabilselerdi.
Sn. Basın Mensupları, genelden yerele gelmek gerekirse. Kayseri de 20 yıldır yerelde iktidarda olanlara. Belediyelerin neredeyse tamamına yakınını elinde bulunduranlara ve onlara da 20 yıldır destek veren hemşerilerimize de bir şeyleri hatırlatmak istiyorum. 
Kayseri siyaset tarihinde tarihi bir fırsat yakalamıştı. Düşünün ki Cumhurbaşkanınız var, Bakanınız var, 3 dönemdir 7 milletvekiliniz var, Grup başkan vekiliniz, Meclis başkan veliniz var. Ancak devletten yatırım ve teşvik alan iller sıralamasında ilk 30 içinde yer alamayacaksınız. İhracat yapan iller arasında ilik 20 ye giremeyeceksiniz. Sanayiniz küçülecek, ticaretiniz küçülecek, üretiminiz azalacak, istihtam yaratamayacaksınız. Kısaca bu süreci fırsata dönüştüremediğiniz gibi geçmişin kazanımlarını bile koruyamayacaksınız.
Kayseri bundan 20 yılı önce kendi kategorisindeki illerin 20 yıl ilerisinde idi. Şimdi ise bu illerin, saymak gerekirse Adana’nın, Konya’nın, Gaziantep’in, Bursa’nın, Eskişehir’in, Denizli’nin 20 yıl gerisinde dir. 
Bu illerin nüfusu son 7 yılda 250.000, 300.000, 400.000, artarken kayserinin nüfusu son 7 yılda sadece 150.000 artmıştır. Bütün ilçeleri göç vermiş ve küçülmüştür. 
Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse, Yıllardır Kayserinin ilçelerine yüksekokul açılması için mücadele ettim. Bunu herkes bilir. Ama maalesef Develi İlçesi ve Tomarza ilçesi dışında hiçbir ilçeye yüksekokul açtıramadık. 
Türkiye de İlçelerinde Yüksekokul olmayan tek il Kayseri Tek Üniversite Erciyes Üniversitesi’dir. İkinci bir örneği de yoktur. Yanı başımızda ki Sivas’ın 10 ilçesinde, Niğde’nin 5 ilçesinde Kahramanmaraş’ın 6 ilçesinde, Gaziantep’in 6 ilçesinde, Nevşehir’in 4 ilçesinde, Kırıkkale’nin 3 ilçesinde, Konya’nın 5 ilçesinde ve Adana’nın 9 ilçesinde yüksekokul bulunmaktadır. Bütün bunların yanı sıra Adana, Gaziantep ve Konya illeri kendi bünyesinden yeni iller çıkarmıştır.
Şimdi Kayseri de iktidarda olanlara sesleniyorum. Siz hangi vizyondan hangi hizmetten bahsediyorsunuz? Keşke Rahmetli Çalıkzade’nin, Osman Kavuncunun vizyonunun yarısına sahip olsaydınız. Siz yıllarca sadece siyaset yaptınız. Sadece hamaset yaptınız. Kayserinin size verdiği bunca desteğin karşılığında bir avuç mutlu azınlığınız hariç, Kayseri’ye ve Kayseriliye ciddi anlamda ne yaptınız? Hem şimdi hem de gelecekte Kayseri de ve ilçelerinde yaşayanlar sizin hepinizden hesap soracaktır. Kayserili hemşerilerimiz maalesef verdikleri desteklerinin karşılığını hakkıyla alamamıştır.
İnşallah MHP iktidarında Nasıl yatırım alınır, nasıl teşvik alınır nasıl vizyon projeler hayata geçirilir, bir kent nasıl gelişir ve kalkınır,bütün Kayserili hemşerilerimiz görecektir. 
Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, bu seçimlerin partimize, kayserimize, ülkemize hayırlara vesile olması diliyorum.



Haber Kaynağı : Özel Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder